تجربه بازی سیراف

 

نزدیک به یک ماه از عرضه بازی سیراف می گذرد و شاید الان زمان مناسبی باشد که در مورد این بازی و تجربیات شخصیم برای شما صحبت کنم.

قبل از هر چیز به شما پیشنهاد می کنم که اگر با بازی سیراف آشنایی ندارید، حتما ویدیو روش انجام بازی سیراف را که قبلا تهیه کرده ایم را ببینید و سپس ادامه مقاله را بخوانید.

تجربه بازی سیراف

داستان بازی سیراف

بندر سیراف یکی از پر رونق ترین بندرهای تجاری ایران در زمان قدیم بوده و از نظر تجاری بیشترین حجم صادرات به کشورهای همسایه از طریق سیراف انجام می شده است. در بازی سیراف بازیکنان در نقش تاجرانی هستند که باید با صادرات محصولات بومی از طریق این بندر، سعی کنند تبدیل به بهترین تاجر این منطقه شوند.

در طول بازی سعی می کنیم با پر کردن دستمان از کالاهای یکسان، به دست آوردن مجوز صادرات، صادر کردن کالاها در بهترین زمان و کسب امتیاز، تجارت خود را گسترده کنیم. البته در این راه از کمک مامورین نیز بهره می گیریم و می توانیم با بازیکنان دیگر درگیر شویم.

 

طراحان و ناشر بازی سیراف

طراحی بازی سیراف به طور کامل در ایران انجام شده و به قول ناشر بازی یعنی بازیران طراحی این بازی ” از بیخ ” ایرانی است. محمد جواد احمدی و محمد امین حسینی این بازی سبک اقتصادی-تجاری را طراحی کرده اند. هر دو نفر از بازیکنان قدیمی بردگیم در ایران هستند و بازی های مختلف خارجی را بازی کرده اند و تجربه مناسبی برای طراحی بازی داشته اند که نتیجه آن به طراحی بازی سیراف ختم شده است.

از آنجایی که هنوز ناشران ایرانی روی خوشی به بازی های طراحی ایرانی نشان نمی دهند، نشر و چاپ بازی توسط طراحان انجام شده که کیفیت نهایی کار هم در حد بقیه بازی ایرانی بوده و مشکلی از بابت کیفیت کامپوننت های بازی وجود ندارد و نشر بازیران توانسته یک محصول با کیفیت را در اختیار مشتریان قرار دهد.

خرید بازی سیراف

چگونه بفروشم زمانی که مجوز ندارم؟

اگر ویدیو روش انجام بازی را دیده باشید احتمالا متوجه شدید که تنها راه صادر کردن کالاها داشتن مجوز آن است و اگر مجوزی نداشته باشید، محصولات شما بر روی دستتان باد می کند و تنها عزیز الدوله می تواند به شما برای صادرات محصولات کمک کند. در طول بازی و در نوبتتان احتمالا با دیدن هر مجوزی به سمت آن خواهید رفت. از آن جایی که در بازی برای هر کالایی فقط 3 مجوز وجود دارد، مثلا در بازی 4 نفره قطعا یکی از بازیکن ها بدون مجوز خواهد ماند، پس بهتر است در ابتدای بازی، هر مجوزی که دیدید را به دست بیاورید.

ولی اگر مجوزها تمام شد و شما از آن کالا در اختیار داشتید چه؟ آیا آن کالاها در دست شما تا آخر بازی باقی خواهد ماند و استفاده نمی شود؟ در بازی شخصیتی با نام عزیز الدوله قرار دارد که به شما اجازه صادرات بدون مجوز را می دهد و شما می توانید با استفاده از قدرت های این شخصیت، یک بار بدون مجوز صادرات انجام دهید.

7 کالا در بازی وجود دارد و احتمالا بین دو یا چند بازیکن رقابت برای صادرات کالا به وجود می آید که قسمت هیجان انگیز بازی این است که چه بازیکنی می تواند زودتر از بازیکنان دیگر، کالاهای خود را صادر کند و در بهترین حالت بتواند به امتیاز ویژه صادرات انحصاری کالا دست پیدا کند.

 

خانوادگی یا حرفه ای؟

تقریبا در طول تعطیلات سال نو  این بازی را با 5 گروه مختلف و حدود 20 باری بازی کردم و نتایج جالب و متفاوتی را مشاهده کردم که اصلا قابل پیش بینی نبود.

در دفعات اولی که بازی را انجام دادم، گروهی که با آن ها بازی می کردیم، یک گروه تازه وارد به دنیای بردگیم بود که دید دقیقی از دنیای بی حد و حصر بردگیم نداشتند و برای بازی اول سیراف را برای آن ها انتخاب کرده بودم. تجربه بازی سیراف با این گروه از بازیکنان بسیار دلچسب و شیرین و پر از هیجان بود و یک مسابقه اساسی برای به دست آوردن امتیاز بیشتر، حذف مجوز بازیکنان دیگر و صادر کردن چند محصول به طور همزمان در این گروه به وجود آمد و همه بازیکن ها حتی بعد از شکست و اول نشدن هم از میز بازی با خوشحالی بلند شدند.

تجربه بازی با گروه های تازه وارد، تجربه ای منحصر به فرد بود و این بازیکنان در دام اعتیاد به بردگیم افتادند و همین لحظه ای که با شما صحبت می کنم بازی های زیادی را بازی کرده اند و از طرفداران پر و پا قرص این دنیا شده اند.

به نظر می آید که بازی سیراف با گروه هدف خانواده ها، مخصوصا کسانی که آشنایی کمی با بردگیم دارند، طراحی شده و در این مسیر هم به خوبی درخشیده است.

تجربه بازی با گروه های حرفه ای تر که بازیه ای سنگین تری را بازی کرده بودند، کاملا متفاوت از گروه اول بود و تقریبا تمام بازیکن های حرفه ای به آسان بودن بازی اذعان داشتند و دوست داشتند که با بازی سنگین تری (جه از نظر مکانیزم و چه از نظر کامپوننت) رو به رو شوند.

معرفی بازی سیراف

چگونه بازی سیراف را بهتر کنیم؟

بازی سیراف به خودی خود بازی تقریبا کاملی است ولی جای بهتر شدن هم دارد. مثلا یکی از مواردی که در بازی به آن برخورد کردیم، این بود که مجوزها تمام شده بود و ماموری هم برای صادر کردن کالا باقی نمانده بود. عملا کالاهایی که در دستمان وجود داشت، به هیچ دردی نمی خورد. در این مواقع خیلی از بازیکن ها می شنیدم که می پرسیدند “آیا امکان معامله کارت ها با یکدیگر وجود دارد؟” که بعد از مواجه شدن با جواب منفی، سر خورده به ادویه های خود نگاه می کردند.

اگر امکان معامله در بازی وجود داشت، احتمالا بازی با سر و صدای بیشتری انجام می شود و یک لایه قوی به بازی اضافه میشد. معمولا بازی های محاوره محور در بین بازیکنان ایرانی از جایگاه ویژه تری برخوردارند چون آن ها می توانند به طور مستقیم با یکدیگر وارد صحبت شده و در قبال گرفتن کالا یا وسیله ای، چیزی را در اختیاز بازیکن حریف قرار دهند.

به جز این مورد عملکرد مامورین بازی می توانست متفاوت از چیزی باشد که در حال حاضر داریم. نسبت به تعداد کارت های بازی، کارت مامورین زود به زود رو می شود و ممکن است ضررهای جبران ناپذیری را به بازیکن ها بزند و وجود مامورین بیشتر (از نظر تنوع) می توانید تکرار پذیری بازی را افزایش دهد.

 

حرف آخر

بازی سیراف یکی از معدود بازی های با طراحی کاملا ایرانی است که در سال های اخیر در بازار ایران عرضه شده و به خودی خود اتفاق بسیار خوشایندی است که گروه های کوچکتر به خود این جرات را داده تا بازی های خود را عرضه کنند ولی مشکل اصلی که تقریبا در اکثر بازی های ایرانی داریم، این است که قبل از عرضه بازی حتما باید بازی با گروه های مختلفی تست شود تا باگ های بازی مشخص شده و بازی بدون ایراد (یا حداقل کم ایراد) وارد بازار شود. ولی متاسفانه به دلایل مختلفی طراحان و ناشران از برگزاری ایونت های تست بازی خودداری می کنند. شاید به سرقت رفتن ایده بازی یکی از بزرگترین دلایلی باشد که یک طراح یا ناشر را از برگزاری چنین جلسه هایی بر حذر می دارد ولی قطعا بازی کردن بازی قبل از عرضه رسمی آن، بهترین راه برای بر طرف کردن ایرادات و بهتر کردن بازی است تا جامعه هدف بزرگتری را به سمت عنوان طراحی شده خودمان سوق دهیم.

به نظر من، بازی سیراف یک تلاش موفق برای طراحی یک بازی ایرانی است و امیدواریم در سال های آینده تعداد بازی های ایرانی بیشتری را در بازار ببینیم.

برای تهیه بازی سیراف می توانید به فروشگاه بازی نوین مراجعه کنید.

 

داود سامانی

از اون موقعی که یادم میاد بازی کردن رو دوست داشتم. البته بیشتر ویدیو گیم. از میکرو به بعد همه نسل ها رو تجربه کردم و بیشترین زمان تفریحم رو به بازی گذروندم تا با بردگیم آشنا شدم. حالا هم قراره تا جایی که می تونم شما رو بیارم توی دنیای خودم. دنیای بدون مرز بازی های رومیزی!!!

مطلب پیشنهادی

خرید لایک اینستاگرام

خرید لایک اینستاگرام

خرید لایک اینستاگرام از خدمات پرفروش و پرطرفدار مای ممبر است. خرید لایک اینستاگرام تضمینی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *