معرفی بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island و روش انجام بازی

در این مقاله قصد داریم شما رو با بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island‎ آشنا کنیم. ما دراینجا قصد نداریم روش انجام بازی رو با تمام جزییات بیان کنیم چون این کار نیاز به چندین مقاله داره و در یک مقاله نمیگنجه. مطالعه‌ کامل دفترچه راهنمای بازی (دفترچه‌ای ۴۰ صفحه ای با جزییات) نیز به حداقل ۲ الی ۳ ساعت زمان نیاز داره. بنابراین تنها به این نوشتار و معرفی بازی اکتفا می‌کنیم.

بازی Robinson توسط Ignacy Trzewiczek طراحی شده. نسخه‌ی اول در سال ۲۰۱۱ توسط Portal Games منتشر شد. کمی بعد و در فاصله کمتر از یک سال نسخه‌ی دوم توسط Z-Man منتشر شد. تفاوت این نسخه با نسخه‌ی قبلی، ترجمه انگلیسی و روان راهنمای بازی بود.

این بازی در سبک همکاری مشترک، بازیکنان رو همانند داستان اصلی در جزیره‌ای تنها رها می‌کنه. بازیکنان باید در شرایط سخت این جزیره دوام بیارن و به اهداف متفاوتی برسن. خوشبختانه در این بازی امکان بازی تک نفره نیز هست (اگرچه اصلا پیشنهاد نمیشه). سطح این بازی با توجه به ماهیتش در ابتدا سخت و پیچیده به نظر می رسه اما بعد از آشنا شدن با مکانیزم های بازی، می تونید به راحتی بازی کنید و ازش لذت ببرید.

 

بردگیم بازی رابینسون کروزو

 

روش انجام بازی

بازی از تعدادی راند تشکیل شده که این راندها بسته به سناریوهای متنوعی که طراحی شده متفاوت هستند (که در نهایت هم برای برنده شدن باید روندی خاص رو در پیش گرفت).

در بازی Robinson به طور کل ۷ سناریو قرار داده شده که داستان آن ها به صورت خلاصه به شرح زیر است :

سناریو اول (Cast away) : این سناریو ۱۲ راند بوده و بازیکنان باید سعی کنند تا قبل از راند دهم وسایل لازم برای درست کردن آتش رو فراهم کنند تا هنگام رد شدن کشتی از کنار جزیره اون ها رو ببینه.

سناریو دوم (The Cursed Island) : ساختن 5 علامت بر روی 5 نقطه جزیره و زنده ماندن بازیکن ها تا انتهای بازی. این سناریو 10 راند است.

سناریو سوم (Jenny Needs Help) : شخصی به نام جنی در محلی گیر افتاده است و هر شب، دو زخم می خورد. باید در ابتدا یک قایق ساخته شده تا جنی را به کمپ بیاورید. سپس با ساختن قایق نجات بازیکنان برنده می شوند.

سناریو چهارم ( Volcano Island) : بازیکنان باید تعداد مشخصی از قسمت های جزیره را کاوش کنند و سپس با قایقی از جزیره فرار کنند.

سناریو پنجم ( Cannibal Island ) : در این سناریو بازیکنان باید شهر آدم خوار ها را نابود کنند.

سناریو ششم ( Family Robinson ) : در این سناریو باید 9 وسیله ساخته شوند و همچنین در طول بازی برای فرزندان خود غذا به دست بیاورید. این کار باید تا قبل از راند 12 انجام شود.

سناریو هفتم ( The Dreadful Adventure On King Kong Island ) : در این سناریو باید مقابل کینگ کونگ در جزیره دوام آورده و سپس او را زندانی کنید.

 

robinson-crusoe-event

بازی به صورت کلی از ۶ فاز مختلف تشکیل شده و بازیکنان باید در هر راند، هر ۶ فاز رو بازی کنند.

فاز یک با نام Event شناخته میشه. در این فاز بازیکنان یک کارت رو برداشته و اتفاقی که بر روی اون تشریح شده رو بر روی بازی اعمال می کنند. این اتفاقات (با توجه به تعداد کارت ها) دامنه‌ی بسیار وسیعی از حوادث از جمله حمله‌ی حیوانات، فاسد شدن غذاها، تغییر ناگهانی آب و هوا و … رو شامل میشه و تاثیر اون در ابتدای هر راند بر روی بازی اعمال میشه  (فقط در راند اول، اجرای فاز ۱ اجباری نیست. )

 

فاز دو با نام Moral معرفی شده. در این فاز بازیکنی که در آن راند گرداننده بازی ست، با توجه به روحیه‌ی کلی بازیکنان مقداری توکن به نام Determination رو به دست میاره یا از دست میده. از این توکن ها برای استفاده از توانایی های خاص هر بازیکن استفاده میشه. این فاز در واقع روحیه‌ی تیمی گروهه. در طول راند های مختلف، حوادثی رخ میده که روحیه تیم شما رو زیاد یا کم می کنه.

حالا که صحبت در مورد توانایی کاراکترها شد، بهتره پیش از توضیح فاز بعدی یه معرفی کوتاه از کاراکترها داشته باشیم.

بازیکن ها در ابتدای بازی به صورت تصادفی یا به انتخاب خود می تونن یکی از چهار کاراکتر رو برای بازی کردن انتخاب کنند. کاراکتر ها به شرح زیر هستند

 

robinson-crusoe-character

Explorer : ماجراجو

کاراکتری که بیشتر توانایی هاش مربوط به جستجو در جزیره و به دست آوردن منابع برای ادامه زندگیه. از جمله توانایی های این کاراکتر میشه به تغییر تاس‌های سبز یا استفاده از میان‌بر در رسیدن به محل‌های مختلف جزیره اشاره کرد. یکی از محبوب ترین کاراکتر های بازی که می تونه تو بعضی از سناریو های خاص به شدت در رسیدن به هدف موثر باشه.

Cook : آشپز

همون طور که از اسمش پیداست، تواناییِ تهیه غذا رو داره. این کاراکتر می تونه به درمان بازیکنان دیگه کمک کنه و یا در زمان بارش برف یا باران از اثر منفی هوا در بازی کم کنه.

Carpenter : نجار

توانایی های ویژه ای در ساخت و ساز داره و یکی از توانایی های مهم او ساخت وسیله با یک منبع کمتره. مثلا اگر ساخت وسیله ای نیاز به ۳ چوب داشته باشه، این کاراکتر می‌تونه فقط با ۲ چوب اون وسیله رو بسازه.

Soldier : سرباز

توانایی‌های ویژه‌ی او در زمان شکار است. همچنین یکی دیگر از توانایی‌های او، ساخت حصار است. معمولا در بازی ۳ نفره پیشنهاد میشه که سرباز رو کسی انتخاب نکنه. البته این موضوع کاملا بستگی به سناریو داره.

 

فاز سه با نام Planning مشخص شده. در این فاز بازیکنان بعد از مشورت با یکدیگر می توانند به کاوش در جزیره، ساخت ابزار و یا شکار حیوانات بپردازند. در این فاز هر کاراکتر دو توکن به نام Pawn (نیرو) دارد که با استفاده از آن‌ها می توانند کارهای گفته شده را انجام دهند.

بعضی از کارها رو میشه با ۱ یا ۲ نیرو انجام داد ولی برایبعضی از آن‌ها مثل شکار حتما ۲ نیرو مورد نیازه. انجام دادن کارها با ۱ نیرو با ریسک شکست در اون کار یا زخمی شدن بازیکن همراهه؛ ولی استفاده از ۲ نیرو موفقیت ۱۰۰‎٪ در اون کار رو به وجود میاره.

با فرض بازی ۴ نفره شما تعداد ۸ نیرو دارید که البته این تعداد تا انتهای بازی می تونه تغییر کنه (بعضی کارت ها باعث میشن که شما نیروی اضافه دریافت کنید یا تعدادی از نیروهاتون رو از دست بدین).

 

فاز چهار با نام Action معرفی شده. در این فاز باید کارهایی رو که در فاز سه برای انجام دادنشون برنامه ریزی کردیم، به سرانجام برسونیم. همون طور که قبلا گفتیم کارهایی که با ۱ نیرو انجام میشه با ریسک همراهه. در کارهای یک نفره (با توجه به نوع کار) باید هر ۳ تاس مربوطه ریخته بشه و با توجه به نمایش تاس نتیجه‌ی کار مشخص میشه.

ممکنه در طول انجام کاری که با موفقیت همراهه، بازیکن زخمی بشه (یا هر اتفاق غیر منتظره‌ی دیگه‌ای که علامت سوال نشان دهنده این موضوعه ) و شما مجبور بشید که یکی از کارت ها رو بکشید. در صورتی که از ۲ نیرو برای انجام کار استفاده بشه، نیازی به ریختن تاس نیست و اون کار با موفقیت به اتمام میرسه.

تمامی منابعی که در این مرحله به دست میاد ( مثل غذا، چوب و ابزار) به قسمت Future resources انتقال داده میشه و در این راند قابل استفاده نیست (مثلا فرض کنید که برای ساخت ابزاری شما نیاز به دو چوب دارید ولی فقط یک چوب در منابع فعلی خودتون وجود داره. شما نمی تونید کاری رو انجام بدین که یک چوب به دست بیارید و از چوبی که در همین فاز به دست آوردین برای ساخت وسیله استفاده کنید.)

 

robinson-crusoe-dice

فاز پنج با نام Weather شناخته میشه.

در این فاز بازیکنان باید با آب و هوای جزیره دست و پنجه نرم کنند. در کل ۳ تاس در این قسمت ریخته میشه (تاس نارنجی برای باران، تاس سفید برای برف، تاس قرمز مربوط به حیوانات وحشی). ریختن تاس ها در این فاز کاملا بستگی به سناریو داره. مثلا در سناریو اول در ۳ راند اول هیچ تاسی ریخته نمیشه. به ازای هر برف بازیکن ها برای گرم نگه داشتن خودشون باید یک چوب مصرف کنن و مجموع ابرهای برف و باران اگر از تعداد سقف پناهگاه بیشتر باشه، به ازای هر سقفی که کم داشته باشیم باید یک غذا و یک چوب رو از بازی خارج کنیم.

بر روی تاس قرمز هم ۳ رخداد قرار داده شده:

خارج کردن یک غذا از بازی

کم کردن یکی از حصار ها

مقابله کردن با یک حیوان وحشی با قدرت ۳

در صورتی که به دلیل نداشتن غذا یا چوب نتونید اثر هوا رو خنثی کنید، یک زخم می خورید.

 

فاز ششم (آخرین فاز) Night می‌گیره. این برای راحت تر کردن شرایط راندهای بعدی به بازیکن‌ها کمک میکنه. در فاز Night بازیکنان باید به ترتیب کارهای زیر رو انجام بدن:

به ازای هر بازیکن باید یک غذا مصرف بشه و در صورت کمبود غذا، بازیکنان باید تصمیم بگیرن که کدوم بازیکن غذا نخوره. هر بازیکنی که غذا نخوره، ۲ زخم می خوره.

بازیکنان می تونن کمپ خودشون رو از جایی که هست، به قسمت دیگری از جزیره انتقال بدن. این انتقال در هر شب فقط به اندازه یک واحد انجام میشه و نمیشه از این سر جزیره و سمت مخالف انتقال داد. در صورتی که قبلا برای کمپ خودتون پناهگاه ساخته باشید، اون پناهگاه باقی می مونه ولی مقدار سقف و حصار شما به نصف کاهش پیدا می کنه. مثلا اگر سقف شما ۳ باشه، نصف اون میشه ۱/۵ و با گرد کردن عدد به سمت بالا درنهایت سقف شما در سطح ۲ باقی می‌مونه.

در صورتی که شما در قسمتی از جزیره باشید که پناهگاه نداشته باشید، هر بازیکن یک زخم می خوره. پس خیلی مهمه که در صورت جا به جایی این موضوع رو در نظر داشته باشین.

تمامی غذاهای فاسد شدنی دور ریخته میشن. در صورتی می تونید غذاهای فاسد شدنی رو برای راند های بعدی نگه دارید که بشکه، جعبه و … داشته باشید.

در اینجا راند اول به اتمام می رسه و راند دوم آغاز خواهد شد.

 

robinson-crusoe-island-tile

 

اتمام بازی

در یکی از چهار حالت زیر بازی به اتمام میرسه :

 

– در صورتی که هدف سناریو تکمیل بشه، شما برنده میشید.

– در صورتی که کاراکتری بمیره، همه بازیکنان بازنده هستند.

– اگر در آخرین راند بازی کل تیم نتونه به هدف سناریو برسه، همه بازیکنان بازنده هستند.

– در صورتی که محلی که کمپ شما قرار داره بر اساس اتفاقی غیر قابل استفاده بشه، همه بازنده هستند.

 

حرف آخر

در بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island شما با شرایطی دست و پنجه نرم می‌کنید که به ندرت در بازی دیگه‌ای دیده میشه. شرایطی سخت و اتفاقاتی پیش بینی نشده که می‌تونه تمامی برنامه‌های شما رو به هم بریزه. هر لحظه و از هر جایی باید انتظار این رو داشته باشید که  زخم بخورید. حیواناتی وحشی که مبارزه با اون ها به شما برای جمع آوری منابع کمک می کنه اما در عین حال سختی هایی رو هم تحمیل می کنه.

تجربه بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island رو با گروه های مختلفی داشتم.

می‌تونم با صراحت بگم که هر بار بازی کردن این بازی با گروه جدید، می تونه یک تجربه‌ی ناب به وجود بیاره. این تجربه نه تنها به دلیل وجود اتفاقات و کارت های مختلف در بازیه بلکه بازیکن های مختلف با روحیات و علایق متفاوت هم می تونن،شرایط متفاوتی رو رقم بزنن. ماجراجویی، ساخت ادوات مختلف، رهبری و چندین مورد دیگه در هر بار بازی کردن تفاوت داره.

گروه هایی رو دیدم که دفعه اول با هیجان و قدرت وارد چالش های عجیبی شدن (مثلا سعی کردن که همه چیز رو با انداختن تاس‌ها حل کنن) و شکست خوردن و دفعه‌ی بعدی با احتیاطی بیش از حد بازی رو انجام دادن. با گروهی بازیRobinson Crusoe Adventures Of The Curse Island انجام دادیم و سعی کردیم زیاد توی جزیره نچرخیم و بیشتر کنار ساحل باشیم تا بتونیم برنده بشیم و گروهی رو دیدیم که همه جزیره رو گشتن ولی در نهایت نتونستن هدف بازی رو به موقع انجام بدن.

تکرار پذیری بالای این بازی باعث شده که Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island هم تبدیل به یکی از محبوب ترین بازی های همکاری مشترک بشه و هم جزء جدایی ناپذیری از کلکسیون من. دقیقا خاطرمه؛ روز اولی که این بازی رو تهیه کردم، اولین چیزی که من رو شوکه کرد، دفترچه پر از متن بازی بود. مرتب این سوال توی سرم می چرخید که آیا می‌تونم دفترچه رو تا انتها بخونم و چیزی ازش بفهمم؟!

بعد از کلی کلنجار رفتن با دفترچه و دیدن ویدیو های مختلف، وقتی تونستم برای بار اول بازی رو انجام بدم و توی جزیره اسرار آمیز Robinson قدم بذارم، انگار مزد همه‌ی تلاش‌هام رو گرفتم.

بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island ترکیبی از شانس و برنامه ریزی ست. با کمی دقت می تونید شانس و تاس ها رو تا حد زیادی از گردونه‌ی بازی خارج کنید ولی اصلا فکر این رو نکنید که تاس ها رو کلا کنار بذارید (بالاخره در زندگی واقعی هم بیشتر اوقات شانسه که به کمک ما میاد)

 

robinson-crusoe-tokens

معمولا قوانین بازی های همکاری مشترک این امکان رو به ما میدن که بتونیم بازی رو به تنهایی انجام بدیم ولی این موضوع در همه‌ی موارد صادق نیست. خوشبختانه قوانین بازی Robinson Crusoe Adventures Of The Curse Island طوری طراحی شده که بتونید هر ۴ کاراکتر رو درون بازی بذارید و خودتون به جای هر کاراکتر بازی کنید.

به عنوان حرف آخر می خوام بگم اجازه ندید که دفترچه بزرگ بازی و تعداد و انواع مختلف توکن‌ها شما رو بترسونه و از انجام این بازی منصرف کنه.

ما در بازی نوین تمام تلاشمون رو می کنیم که پاسخ‌گوی سوال‌های شما باشیم تا از تجربه بازی Robinson محروم نباشید.

همچنین اگر علاقه به تجربه‌ی این بازی دارین، می تونین در کنار ما این بازی رو انجام بدین، بهمون پیغام بدین و ما هم ایونت این بازی رو برای شما برگزار می کنیم.

داود سامانی

از اون موقعی که یادم میاد بازی کردن رو دوست داشتم. البته بیشتر ویدیو گیم. از میکرو به بعد همه نسل ها رو تجربه کردم و بیشترین زمان تفریحم رو به بازی گذروندم تا با بردگیم آشنا شدم. حالا هم قراره تا جایی که می تونم شما رو بیارم توی دنیای خودم. دنیای بدون مرز بازی های رومیزی!!!

مطلب پیشنهادی

معرفی-بازی-ماتیکان

معرفی بازی ماتیکان

در بازی ماتیکان بازیکنان باید با چسباندن کارت های بازی به یکدیگر، یک جزوه از کتابی قدیمی درست کنند و بازیکنی که بهتر از دیگران بتواند این کار را انجام دهد، برنده بازی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *