معرفی بازی 7Wonders Duel و روش انجام بازی

در این مقاله قصد داریم که شما رو با بازی 7Wonders Duel یکی از بهترین بازی های سبک استراتژی که در زمان نگارش این مقاله رتبه 12 رو به خودش اختصاص داده، آشنا کنیم. 7Wonders Duel از دل بازی 7Wonders در اومد. ایرادی که همیشه به بهترین بازی آنتوان باوزا در حالت دو نفره وارد بود، عدم وجود تعادل در بازی و اتکای بیش از حد به شانس برای بردن در بازی بود. این موضوع آنتوان رو مجاب کرد که قوانین جدیدی رو تدوین کنه که حالت دو نفره از این وضعیت نابسامان در بیاد. نمی دونم آیا آنتوان هدفش حل این مشکل در نسخه های ثانویه 7Wonders بود و یا از اول فکر طراحی یک بازی جدید در سرش به وجود اومده بود ولی به هر حال نسخه Duel متولد شد.

بازی 7Wonders Duel یک بازی مبتنی بر جمع آوری کارت هست که شانس به مقدار خیلی کمی در برنده شدن شما دخیله ( که توضیح میدیم کجای بازی شانسی هست! ) و تنها چیزی که شما رو برنده بازی می کنه، هوش و ذکاوت شما در دیدن پیش نیازهایی هست که در ادامه بازی به اون ها نیاز دارید.

 

ملحقات بازی 7 wonders duel

مشخصات بازی

نوع: استراتژی

مکانزیم های بازی: مدیریت کارت ها

تعداد بازیکن: 2 نفر

سن بازیکن: +10

مدت زمان بازی: 30 دقیقه

سختی بازی: متوسط

کیفیت قطعات: خیلی خوب

 

مقدمه

قبل از اینکه وارد چگونگی مراحل بازی بشیم، بیایم در مورد محتویات جعبه کمی صحبت کنیم. درون جعبه بازی به طور کلی 2 دسته کارت قرار داده شده که هر کدوم رو به صورت جداگانه معرفی می کنیم.

– کارت های دوره ها یا Age Card

کارت اصلی بازی هستند که به شما در جمع آوری کارت های دیگه کمک می کنن و در آخر بازی هم امتیازاتی به شما میدن. کارت های دوره ها به سه بخش دوره اول، دوره دوم و دوره سوم تقسیم میشن و به همین ترتیب بازی هم در سه دوره یا Age انجام میشه. نمونه ای از کارت ها رو در عکس زیر می بینید:

کارت های بازی 7 wonders

در قسمت بالایی کارت ها که پس زمینه رنگی داره، تاثیر اون کارت بعد از زمانی که کارت توسط شما اصطلاحا Draft میشه، نوشته شده. ( از این به بعد از واژه خریداری کارت استفاده می کنیم! ). قسمت دوم پیش نیازی که برای خرید اون باید پرداخت کنید نوشته شده و در پایین ترین قسمت کارت هم، اسم اون کارت نوشته شده که چیز مهمی نیست. حالا برای اینکه بهتر موضوع رو متوجه بشید، هر 4 کارت رو با هم بررسی کنیم.

– کارت با نام Lumber Yard تاثیرش در بازی این هست که شما همیشه یک چوب دارید و قیمت اون هم مجانی هستش.

– کارت با نام Stone Pit به شما یک سنگ میده و قیمت اون یک سکه هست.

– کارت با نام Baths به شما 3 امتیاز در انتهای بازی و 1 سمبل قطره ( در مورد آیکون ها جلوتر توضیح میدیم ) میده و قیمتش هم داشتن یک سنگ هست.

– کارت Arena به ازای هر عجایبی که ساخته باشید 2 سکه و 3 امتیاز در انتهای بازی میده و قیمتش یا داشتن چوب، سنگ و خشت هست یا داشتن سمبل بشکه.

تا جلوتر نرفتیم بیایم یه کم دقیق تر در مورد خرید کارت ها صحبت کنیم. شما برای خرید کارت ها به 3 روش عمل می کنید: رایگان، داشتن منابع مورد نیاز و یا داشتن سمبل مربوطه. مهمترین نکته ای که می تونم در این مورد بگم اینه که منابع فیزیکی شما مثل خشت، سنگ و …. خرج نمیشن. یعنی اینکه مثلا اگر شما بخواید کارت Baths رو بخرید و یک سنگ داشته باشید، کارت Baths رو بر میدارین و سنگ شما در دست شما باقی می مونه. این طوری به قضیه فکر کنید که کارت Stone pit در واقع کارخونه سنگ سازی شماست که همیشه 1 سنگ در اون وجود داره و کارتش هیچوقت تا آخر بازی نمی سوزه.

مثلا برای کارت Arena اگر کارخونه ( کارت مربوطه ) تولید اون سه قلم رو داشته باشید، می تونید توی نوبتتون Arena رو بردارید.

در مورد سمبل ها هم بگم که امکان خرید Arena در صورتی که شما قبلا کارتی رو خریداری کرده باشید که سمبل بشکه روش باشه، امکان پذیره. مثلا به کارت های زیر نگاه کنید:

کارت های لینکینگ

شما با داشتن کارت های سمت چپ می تونید کارت های سمت راستی رو در نوبت خودتون به رایگان بردارید. به این کار Linking میگن.

در کل بازی و دوره ها 7 نوع کارت وجود داره که با 7 رنگ از همدیگه متمایز میشن. زمانی که شما بازی می کنید و کارت ها رو به دست میارید بهتره که کارت های هم رنگ رو در یک ستون و زیر هم بچینید تا در طول بازی بدونین که چه چیزایی تولید می کنید و چند امتیاز تا به حال کسب کردید. کارت ها بر اساس رنگ به دسته های زیر تقسیم میشن:

– کارت های قهوه ای نشان دهنده مواد خامی هست که تولید می کنید که شامل چوب، خشت و سنگ هستن.

– کارت های خاکستری کارخانه های ویژه شما هستن که موادی مثل پاپیروس و شیشه تولید می کنن.

– کارت های آبی امتیاز هایی هستند که در انتهای بازی محاسبه میشن.

– کارت های سبز مربوط به دانش تمدن شما هستن که به طور کلی 7 نوع دانش در بازی داریم.

– کارت های نارنجی مربوط به ساختمان های تجاری میشن که به شیوه های مختلفی به شما امتیاز در طول یا پایان بازی میدن.

– کارت های قرمز مربوط به قدرت نظامی شما میشن.

– کارت های بنفش ثروت و امتیاز خاصی بر اساس روند بازی به شما میدن.

 

کارت های عجایب یا Wonders

کارت های عجایب کارت هایی بزرگی هستن که در مجموع 12 عدد از اون ها در بازی قرار داده شده. مانند کارت های هر دوره برای ساختن اون ها باید پیش نیاز هایی داشته باشیم که بر روی کارت نوشته شده. در عوض در همون زمانی که کارت عجایب ساخته میشه به شما امتیاز های ویژه ای داده میشه. مثلا به 4 کارت عجایب زیر نگاه کنین:

کارت های عجایب - قسمت اول

کارت های عجایب - قسمت دوم

– کارت The Statue Of Zeus به شما 3 امتیاز در انتهای بازی، یک قدرت نظامی و اجازه سوزاندن یکی از کارت های قهوه ای حریف رو میده و برای ساخت اون نیاز به 2 پاپیروس، 1 خشت، 1 چوب و 1 سنگ دارید.

– کارت The Temple Of Artemis به شما 12 سکه و اجازه یک دور دیگه بازی کردن رو میده و برای ساخت اون نیاز به 1 پاپیروس، 1 شیشه، 1 سنگ و 1 چوب دارید.

 

خب شاید سوال براتون پیش اومده باشه که اگر مثلا برای خرید کارتی یکی از منابع رو کم داشته باشید، چه کار باید کنید؟ خب اینجاس که سکه ها و ثروت شما به کار میاد. بالاخره پول همیشه حلال مشکلاته دیگه. مگه نه ؟! اگر شما برای خرید یک کارت منبعی رو کم داشته باشین، می تونین به ازای هر منبعی که کم دارین، 2 سکه به بانک پرداخت کنین و کارت رو بخرید. به عنوان مثال اگر شما بخواید کارت Baths رو بخرین که خرج اون داشتن یک سنگ هست و شما سنگی ندارید، با پرداخت 2 سکه به بانک شما صاحب کارت میشید.

ولی حواستون باشه این فقط در صورتی امکان پذیره که بازیکن مقابل شما تولید سنگ نداشته باشه. یعنی اگر بازیکن مقابلتون تولید سنگ داشته باشه، علاوه بر اون 2 سکه باید 1 سکه بیشتر بدین. مثلا شرایط زیر رو نگاه کنید:

روش معامله در 7 wonders duel

بازیکن قصد خرید کارتی رو داره که خرج اون 2 سنگ، 1 خشت و 1 پاپیروس هست. خود بازیکن تولید کننده 2 سنگ هست ولی برای خشت و پاپیروس باید پول بده. بازیکن مقابل هم تولید کننده خشت هست. پس داود باید برای خشت 3 سکه و برای پاپیروس 2 سکه پرداخت کنه.

 

یه مثال دیگه:

روش معامله در بازی 7 wonders duel

بازیکن می خواد کارتی که نیاز به 3 سنگ داره رو بخره ولی سنگی تولید نمی کنه و حریف هم 2 سنگ تولید می کنه. زهرا باید به ازای هر سنگ 2+2 سکه پول به بانک بده. توجه کنید پول به بانک پرداخت میشه و به بازیکن مقابل داده نمیشه!

 

شروع بازی

در ابتدا کارت های هر عصر رو جدا می کنیم و بر می زنیم. سپس کارت های عصر اول رو بر اساس شکل زیر می چینیم و 3 کارت آخر رو به جعبه بر می گردونیم.

طریقه چیدن عصر اول

حالا بقیه ملحقات بازی رو به شکل زیر می چینیم و بین 2 بازیکن قرار میدیم.

بازیکن اول رو انتخاب می کنیم. قانونی برای بازیکن اول قرار داده نشده ولی برای جالب تر شدن بازی شخصی که جوون تر هست به عنوان بازیکن اول انتخاب میشه.

12 کارت عجایب رو بر می زنیم و 4 عدد اون رو بر روی زمین قرار میدیم. نفر اول 1 کارت رو انتخاب می کنه و بعدش نفر 2 کارت بر میداره و در نهایت کارت باقی مونده به نفر اول میرسه. دوباره 4 کارت عجایب جدید رو میشه و همین کار تکرار میشه تا اینکه هر بازیکن 4 کارت عجایب داشته باشه. 4 کارت اضافی رو به جعبه بر می گردونیم.

به هر بازیکن برای شروع 7 سکه میدیم.

بازی شروع میشه و هر بازیکن در نوبتش می تونه 3 کار انجام بده:

– یکی از کارت ها رو بخره.

– یکی از کارت ها رو بسوزونه و به ازاش 2 سکه به علاوه تعداد کارت هایی نارنجی که داره از بانک بگیره. یعنی اگر بازیکن 3 کارت نارنجی تا اون لحظه توی دستش هست، 3 سکه به علاوه 2 سکه که مجموعا 5 سکه میشه از بانک دریافت می کنه.

– یکی از کارت های عجایب رو بسازه. توجه کنید که بیشتر از 7 کارت عجایب نمی تونه ساخته بشه و هر کسی که هفتمین عجایب رو ساخت، کارت باقی مونده قابل ساختن نیست!

 

بازی در این دوره زمانی تموم میشه که همه کارت های دوره بازی شده باشن. حالا باید کارت های دوره دوم و سپس سوم مانند شکل چیده بشه و بازی ادامه پیدا کنه. فقط توجه کنید که در دوره سوم، قبل از چیدن کارت ها باید 3 تای اون رو بسوزونید و 3 کارت بنفش به اون ها اضافه کنید.

 

انتها و برنده بازی

بازی دو 3 صورت زیر تموم میشه و برنده مشخص میشه:

– برنده شدن به صورت قدرت نظامی ( بر روی کارت های قرمز رنگ 1 یا چند سپر قرار داده شده و به ازای اون ها شما باید توکن قرمز رنگ ارتش رو به سمت پایتخت حریف حرکت بدین. اگر قبل از اینکه بازی به اتمام برسه بتونید به پایتخت حریف برسید، در جا برنده بازی میشید.

– برنده شدن به صورت قدرت علم و دانش ( اگر بتونید 6 سمبل دانش مختلف از کارت های سبز رو داشته باشید، به قدرت فناوری در جا بازی رو برنده میشید. )

– تمام شدن کارت های عصر سوم. ( کسی که بیشترین امتیاز رو در انتهای بازی داشته باشه، برنده بازی خواهد بود. )

روش امتیاز دهی هم به این صورت هست که مجموع امتیازات زیر حساب میشه و هر کسی که بیشترین امتیاز رو داشته باشه، برنده میشه:

– بسته به محل قرار گیری توکن نظامی تون امتیازی معادل 0، 2، 5 و 10 می گیرید.

– امتیازاتی که روی کارت های آبی، سبز، زرد و بنفشتون هست.

– امتیازاتی که روی عجایب شما هست.

– به ازای هر 3 سکه، 1 امتیاز می گیرید.

 

حرف آخر

بازی 7wonders Duel یکی از مورد علاقه ترین بازی های من است. جمع آوری منابع، خرید کارت های مورد نیاز برای عصر های بعدی، شانس و استراتژی که در این بازی رومیزی نهفته شده است، بازی 7Wonders Duel را بی نظیر کرده است. هر کسی که قبلا تجربه بازی 7Wonders رو داشته باشه در اولین مواجهه با نسخه Duel در وهله اول متعجب میشه و بعد تازه می فهمه با چه بازی خوبی طرفه. مشخصا می تونم بگم تجربه این بازی در هر دست منحصر به فرده و هیچ دو باری که این بازی رو انجام میدین، شبیه هم نیست. روش های برنده شدن در بازی بسیار هوشمندانه طراحی شده. در طول بازی اگر بخواید با قدرت علم و دانش بازی رو ببرید، باید از کارت های امتیاز صرفه نظر کنید. اگر به دنبال بردن بازی به روش نظامی هستید، باید  بی خیال جمع آوری دانش باشید. خیلی اوقات کارتی رو در نوبتتون می بینید که از اول بازی به دنبالش بودید ولی کارت دیگه ای هم هست که نمی خواید حریفتون به دست بیاره. اینجا همون موقعی که چالش اصلی به وجود میاد که برای برنده شدن خودتون تلاش کنید یا برای جلوگیری از برنده شدن حریف. سیاست در بازی حرف اول رو می زنه ولی این سیاست به جای اینکه برای تعامل با حریف باشه، در درون شما به وجود میاد و یه جنگ روانی را رقم می زنه.

طراحی هنری بازی واقعا عالیه و هر کارت و هر عجایبی که وجود داره حس مخصوص به خودش رو منتقل می کنه. اسم هایی هم که برای کارت ها در نظر گرفته شده، هوشمندانه اس. توی عکس های بالا کمی دقت کنید. المان ها و آیتم هایی که روی کارت ها نقاشی شده کاملا مفهومشون رو می رسونن و واقعا نیازی نیست که به دفترچه مراجعه بشه تا بفهمیم که اون ممیز هایی که بین منابع The Great Lighthouse زده شده یعنی چی و مثال های بی شمار دیگه ای که روی کارت ها می بینید. یا یه چیز جالب دیگه. شما مثلا 3 تا کارت تولید دارین ( به رنگ قهوه ای ) و ممکنه حریفتون کارتی به دستش بیاد که بتونه یکی از کارت های قهوه ای شما رو نابود کنه. انگار حریفتون یکی از کارخانه های شما رو خراب می کنه. خب منطقی هم هست. ولی راهی وجود نداره که کارت های سبز شما ( کارت های دانش ) توسط حریفتون نابود بشه. چون دانش نابود نمیشه!

می پرسید چه چیز بازی 7Wonders Duel خوبه؟ من میگم که یک بازی که برنده اش همیشه شمایید. مهم نیست امتیازتون کم بشه، مهم نیست ببازید چون همیشه چیزی برای یادگرفتن توش دارید. می فهمید که هر چیزی که اول بازی می کارید رو در نهایت در ادامه بازی برداشت می کنید. آینده نگری که در بازی 7Wonders Duel یاد می گیرید، می تونه تو تمام زندگی شما همراهتون باشه.

چه چیزای دیگه ای هست که از بازی های دیگه یاد گرفتین، به ما تو قسمت نظرات بگین.

داود سامانی

از اون موقعی که یادم میاد بازی کردن رو دوست داشتم. البته بیشتر ویدیو گیم. از میکرو به بعد همه نسل ها رو تجربه کردم و بیشترین زمان تفریحم رو به بازی گذروندم تا با بردگیم آشنا شدم. حالا هم قراره تا جایی که می تونم شما رو بیارم توی دنیای خودم. دنیای بدون مرز بازی های رومیزی!!!

مطلب پیشنهادی

خرید لایک اینستاگرام

خرید لایک اینستاگرام

خرید لایک اینستاگرام از خدمات پرفروش و پرطرفدار مای ممبر است. خرید لایک اینستاگرام تضمینی …

4 دیدگاه

  1. عالی بود داوود جان منم این بازی رو تازه درست کردم و از راهنماییت و نقد بسیار خوشگلت استفاده کردم

  2. علی امامی

    فقط تصاویر یا احیانا ویدئو مطلب لود نمیشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *