10 تاثیر Board games یا بازی‌های رومیزی بر مغز

از عرضه اولین بازی رومیزی یا Board game سال‌های زیادی می‌گذرد. شاید نتوان به طور دقیق گفت که اولین بازی، چه بوده و در چه دوره‌ای ساخته شده است ولی به احتمال زیاد، اولین Board Game دنیا “تخته نرد” است که قدمت آن به 6000 سال قبل بر می گردد. شاید در آن دوره، بازی های Board game فقط مخصوص اشراف و طبقه بلند پایه جامعه بوده است. برای مثال شطرنج، بازی ساخته شده‌ی هند بود که برای شاه ایرانی هدیه آورده شد.

اما در حال حاضر و پس از گذشت سالیان، این بازی‌ها در دسترس همه مردم بوده و می توانند از این سرگرمی برای گذران اوقات فراغت، بهره بگیرند.

در حال حاضر Board Game ها به جزئی جدایی ناپذیر از مهمانی ها و دورهمی های دوستانه تبدیل شده و با کمال خوشحالی، این بازی‌ها در کشور ما نیز در حال نهادینه شدن است.

اما نکته‌ی قابل بحث اینجاست :

آیا Board Game ها فقط باعث سرگرم شدن ما هستن؟ یا اینکه در هنگام بازی اتفاق‌های دیگه‌ای هم میوفته؟

برای دونستن 10 فایده مهم بازی های Board Game با ما همراه باشید.

 

خندیدن و حال خوب

یکی از تاثیرات مستقیم بازی های رومیزی، خندیدن و شادیه. احساس هیجان، اندورفین (مرفین طبیعی بدن) بیشتری در مغز ترشح می‌کنه که در نهایت باعث احساس بهتر و شادتری می‌شه.

خندیدن دسته جمعی در نهایت یک دلی، حس اعتماد و آرامش رو به ارمغان می‌آره.

 

زمانی برای بودن با خانواده

این روزها بودن در کنار خانواده و گذران وقت با آن‌ها (بدون ایجاد وقفه در آن) کم‌یاب شده و دلیل آن هم وجود برنامه‌های مختلف افراد و همراه نبودن مسیر های زندگی اون ها با هم است. در این بین بازی کردن با کودکان (و حتی بزرگسالان) راه ساده‌ای برای گذران وقت و یاد گرفتن مهارت های اجتماعی است. انجام یک بازی رومیزی بعد از یک شام خانوادگی، بهترین راه برای نزدیک تر شدن افراد خانواده‌ایست که امید و انرژی زیادی برای دور هم بودن آن صرف شده است.

 

کسب مهارت های شناختی

شریک کردن کودکان در انجام یک بازی رومیزی به کودک کمک می کند تا مهارت های مهم شناختی (مثل حل مساله) را تمرین کرده و صاحب استقلال شخصیتی شود.

بازی های رومیزی باعث فعالیت بیش‌تر دو ناحیه‌ی هیپوکامپوس و کورتکس مغز (نواحی مسئول کنترل حافظه و تفکر) شده و باعث سرعت بیشتر این دو ناحیه در انجام وظایف خود و بهبود عملکرد آن‌ها می‌شوند.

 

مرتب سازی حافظه و کاهش خطر آلزایمر

یکی از فواید اصلی بازی های رومیزی کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و زوال عقل هست.

علاوه بر کودکان، افراد میان سال نیز با انجام بازی‌های رومیزی می‌توانند مهارت‌های شناختی و قدرت حافظه‌ی خود را بهبود بخشند. تمرکز ذهن و درگیر کردن مغز به موضوعی مشخص، به منزله‌ی تمرین آن بوده و موجب تقویت حافظه و کاهش خطر فراموشی می‌شود.

 

پایین آوردن فشار خون

در کنار خندیدن و ترشح بیشتر اندورفین، بازی‌های رومیزی کمک می‌کنند که فشار خون در یک سطح پایدار باقی بماند.

اگر فشار خون در یک سطح نگه داشته نشده و به صورت ممتد در طی روز بالا و پایین شود، قلب ضعیف شده و احتمال حمله قلبی افزایش می‌یابد. ترشح اندورفین به آرامش عضلات کمک کرده و باعث راحتی گردش خون در بدن و درنتیجه کاهش فشار خون می‌شود.

 

افزایش سرعت عکس العمل

یک بازی رومیزی مانند مونوپولی، ریسک یا شطرنج تهیه کرده و مدتی بازی کنید. متوجه می‌شوید زمانی که به دنبال سوییچ خود هستید، لازم نیست کل خانه رو بگردید؛ بلکه مستقیم به سراغ آن می‌روید.

در آزمایشی در دانشگاه تورنتو کانادا از دو گروه خواسته شد قطعه‌ای را در محیط آزمایشگاه پیدا کنند. نتیجه‌ی این آزمایش مشخص کرد گروهی که به صورت روزمره بازی های رومیزی انجام داده بود، با سرعت بیشتری می توانست قطعه‌ی درخواست شده رو پیدا کند.

 

کاهش استرس

شما همیشه می توانید از حواس‌پرتی‌های مفید برای استراحت ذهن خود استفاده کنید.

بازی های رومیزی می‌توانند برای حواس‌پرتی ذهن از مسایل ناراحت کننده و خسته کننده بسیار مفید باشند. در نظرسنجی کمپانی RealNetworks  64% شرکت کنندگان برای آرامش و تمرکز حواس از بازی کردن استفاده می کنند و 53% این موضوع را بسیار موثر دانسته‌اند.

 

افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن

تحقیقات نشان داده است که منفی نگری، افسردگی و اضطراب باعث کاهش قدرت در مبارزه با بیماری‌ها شده و داشتن احساس خوب مثل شادی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی و عصبی شود. یک Board Game ساده می‌تواند تعداد ژن های کمک کننده به سلول های مغزی را افزایش داده و در نتیجه ایمنی و مقاومت بدن را در برابر انواع بیماری بالاتر برد.

 

رشد کودکان

بازی‌های رومیزی نقش مهمی در سلامتی جسم و مغز کودک دارند. انجام یک بازی ساده به کودک کمک می کند تا منطق بازی را دریافته و ذهن خود را گسترش دهد.

همچنین می‌تواند درک رابطه‌ی علت و معلولی را برای کودک آسان‌تر کند. ترغیب کودک به انجام بازی های Board Game به ایجاد رابطه برای او کمک کرده و باعث می‌شود قدرت تمرکز و توجه او به مقدار زیادی پیشرفت کند.

 

تراپی درمانی

در انجام بعضی از بازی‌های رومیزی نیاز به استفاده از قسمت‌های مختلف بدن است. این تمرین ها به کنترل بهتر افراد دارای معلولیت جسمی کمک می‌کند و استفاده از نقاط مختلف بدن را آموزش می‌دهد.

 

با ادامه مقالات ما در این زمینه همراه باشید.

داود سامانی

از اون موقعی که یادم میاد بازی کردن رو دوست داشتم. البته بیشتر ویدیو گیم. از میکرو به بعد همه نسل ها رو تجربه کردم و بیشترین زمان تفریحم رو به بازی گذروندم تا با بردگیم آشنا شدم. حالا هم قراره تا جایی که می تونم شما رو بیارم توی دنیای خودم. دنیای بدون مرز بازی های رومیزی!!!

مطلب پیشنهادی

مقایسه بازی kenjin و بازی Battle Line

مقایسه بازی Kenjin و بازی Battle Line

در این مقایسه بازی های Kenjin و Battle Line برای شما انجام داده شده است تا بتوانید بهترین انتخاب را بین این دو بازی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *